On käynyt jälleen ilmi, että kaikki eivät osallistu hyvinvointiyhteiskunnan rakentamistalkoisiin samoilla säännöillä.
Vuodetut tiedot ovat paljastaneet suuren joukon yhtiöitä ja yksityishenkilöitä, jotka mahdollisesti välttelevät veroja veroparatiiseihin perustettujen pöytälaatikkoyritysten avulla.
Yksi räikeimmistä on Islannin pääministerin Gunnlaugsonin tapaus. Hänellä itsellään on ollut veroparatiisiyritys samaan aikaan, kun hän on kerännyt kansan suosiota veroparatiiseja vastustamalla.
Suomessa suurin myrsky lienee edessäpäin. Maanantaina (11.4.2016) Ylen MOT julkaisee listan tietovuodon suomalaisnimistä.
Nyt luupin alla on Nordea. Se on junaillut 400 veroparatiisiyhtiötä asiakkailleen. Usko pankkiyhtiöön horjuu.
Pankkiiri Björn Wahlroosin suuhun on aika ajoin sovitettu lentävää lausahdusta siitä, kuinka riviasiakkaat eivät tuo pankkiin muuta kuin hiekkaa. Taannoin sitaatin todenperäisyyttä selvittänyt Helsingin Sanomien kolumnisti ei saanut tiedolle vedenpitävää vahvistusta, mutta nyt jos koskaan yhtiön viesti tuntuu olevan selvä. Rikkaiden asiat hoidetaan, mutta muilla ei ole niin väliä.
Euroopan komissio arvioi, että EU:n alueella menetetään vuosittain 1000 miljardia euroa verotuloja. Summa ylittää suuruudellaan inhimillisen käsityskyvyn rajat.
Veronkierto on yhteiskunnan syöpä, joka syö valtioiden edellytyksiä kansalaistensa hyvinvoinnin turvaamiseen. Epäoikeudenmukaisuuden tunteelta ei voi välttyä.
EU:n tukikäytännötkin on käytävä läpi. Veronmaksajien varoin tuetaan Ukrainaa, jonka korruptoitunut presidentti Poroshenko seikkailee niin ikään veroparatiiseissa. EU-varojen valuminen veroparatiiseihin on estettävä.
Joko vihdoin herää EU:n todellinen tahto verovälttelyn estämiseksi. Nyt on korkea aika lopettaa Euroopan omien veroparatiisivaltioiden, kuten Hollannin, Belgian, Luxemburgin, Irlannin epäeettinen toiminta.
Vai paljastuiko nyt keskeisin syy veroparatiisien toiminnan jatkuvuudelle? Monilla vaikuttajilla on liian läheiset suhteet veroparatiiseihin.